Inom kort kommer du på den här sidan kunna läsa om oss som arbetar med Tillsammans gör vi skillnad samt om Insamlingsstiftelsen Kattjouren som står bakom projektet. Redan nu kan du följa vårt arbete och vår besökskatt under utbildning i bilder. Med tiden kommer du även kunna titta bilder från våra deltagare och läsare av månadstidningen.

Våra föreläsningar och workshops

Föreläsning testamente och framtidsfullmakt
Den 11 februari i år innan pandemins utbrott höll vi på Tillsammans gör vi skillnad en uppskattad föreläsning på Limhamnsbiblioteket.

Temat för föreläsningen var testamente och framtidsfullmakt och hölls av Shalini Persson, jurist och grundare av Kattjouren.

Det dryga 30-talet deltagare var på plats och med sig hem fick alla som ville exempel på testamente.
 

Stort tack till alla som närvarade!

Diakonins%20dag%202020_edited.jpg

Diakonins dag 2020

Den 06 september i år närvarade vi på diakonins dag på Fosie kyrka.
Temat var
ensamhet och medmänskligheten.

Lina Sivula, projektledare på Tillsammans gör vi skillnad, berättade om vårt projekt och våra aktiviteter. Hon höll även en förkortad version av vår workshop: "Ensamhet - Hur kan jag göra skillnad?". Runt 40 deltagare närvarande och vi är otroligt glada över det fantastiska engagemanget bland alla deltagare när vi pratade om ensamhet, hinder för gemenskap och idéer kring vad vi kan göra för att minska ensamheten för oss själva och andra.

Det var strålande sol dagen till ära och alla deltagare satt utspridda med säkert avstånd. Alla som ville fick med sig vår månadstidning, information om våra aktiviteter samt kunde anmäla sig till våra aktiviteter.

Stort tack för att vi fick komma!

Alvin - besökskatt under utbildning

Alvins utbildas till att bli besökskatt så att han ska kunna bidra med gemenskap, trygghet och glädje
när han är färdigutbildad.

Alvins första hembesök
Att som lekfull ungkatt utbildas till besökskatt är självklart inte helt utan sina utmaningar.

 

På bilderna här till vänster är Alvin ute på sitt första uppdrag under utbildningen under sin utbildning. Han hälsar på en äldre dam som känner sig ensam. Fåglarna utanför den inglasade uteplatsen gjorde det lite svårt för Alvin att behålla sitt fokus men för ett första besök är vi väldigt stolta över vår blivande besökskatt.

Alvins första uppdrag

Alvin gjorde skillnad för en familj som drabbats av sorg. Familjen hade mist sin älskade fyrfota familjemedlem efter en tids sjukdom och många, många år tillsammans. Sorgen var enorm. Alvin åkte dit för att erbjuda tröst. För familjen gav hans närvaro, små egenheter och alldeles ovillkorliga kärlek lindring under en tung och smärtsam period. Det var precis som att Alvin visste vad som behövdes. Han fanns där med sin lugna, snälla närvaro och lade sig alltid tätt intill den som i stunden hade det särskilt svårt.

Sorg är smärtsam. Den tär på krafterna. Och den kan vara väldigt skrämmande. Men sorg är en process och vi behöver ta oss igenom dess stadier; chock, reaktion, bearbetning och acceptans. I den processen behöver vi andras stöd. En besökskatt som Alvin, en släkting eller vän, en stödlinje. en präst, kurator eller sorgterapeut, kanske en anhöriggrupp - oavsett om stödet kommer från någon man känner eller från en främling så är det värdefullt. Vi kan alla när vi möter någon som är i sorg bli den som gör skillnad genom att finnas där.

Alvin i tidningen
Lille Alvin som är besökskatt under utbildning har blivit lokalkändis. Vecka 31 var han och matte med i Lokaltidningen Landskrona.

Artikeln handlar om de nya regler som gäller för katter och du kan läsa artikeln här.

Fotograf:
Emil Langvad