Hemmaträning

Enarmsrodd_Moment.jpg

Fysisk träning blir med stigande ålder viktigare än någonsin. Det är inte åldern i sig som påverkar vår livskvalitet negativt. Däremot blir hälsoproblem vanligare med tiden och vi tenderar att bli mindre aktiva.

Varför träna?

 

När vi rör oss mindre blir våra muskler samt skelettet svagare. Detta ökar risken för skador och gör också att vi återhämtar oss långsammare. Även immunförsvaret försämras, liksom vårt psykiska välbefinnande. Vi är gjorda för att röra oss - genom hela livet.

 

Det finns otaliga hälsofördelar  med att stärka sina muskler genom styrketräning. När musklerna blir starkare belastar du skelett och leder mindre. Din benstomme byggs upp vilket minskar risken för benskörhet och benbrott om du trillar. När du får mer muskelmassa förbrukar du mer energi. Överflödskilona blir plötsligt lättare att bli av med. Samtidigt får du en bättre kroppsmedvetenhet, balans och koordination - du har mindre risk för fallskador.

 

Ännu en fantastisk bonus är att depression och ångest motverkas. Träning är nästan lika effektivt som medicinering vid dessa alltför vanliga tillstånd, dessutom helt utan biverkningar. De flesta får också en bättre sömn. Förutom allt detta är träningen rolig och meningsfull. Du gör positiv skillnad i ditt liv och märker snabbt resultat.

Träna med Hemmaträning

 

Jimmie Karlsson från naprapatkliniken Tre Kotor har tagit fram ett hemmaträningsprogram för dig som vill komma igång med att stärka dina muskler för att orka mer och minska risken för skador. Träningspasset kan utföras i ditt hem och bidrar på så sätt till att hjälpa dig hålla dig aktiv utan att riskera att smittas nu i pandemi-tider. Jimmie är muskelterapeut samt European Certified Elite Coach. Träningspasset består av tre olika träningspass och ett inledande uppvärmningspass som kan göras innan något av träningspassen eller ensamt.

 

Som deltagare får du hem en folder med information om träningen, tydliga instruktioner med bilder på varje övning och en träningsdagbok. Dessutom får du hem ett kit med 5 träningsband med olika mycket motstånd, handtag, tre fästen och en praktisk förvaringspåse. Du kommer även få tillgång till en lösenordsskyddad del av vår hemsida där du har alla instruktioner digitalt tillsammans med videor på alla övningar.

Intresseanmälan

För att anmäla ditt intresse så kan du välja någon av nedanstående kontaktvägar.

 

Formulär
Fyll i formuläret på den här sidan.
 

Mejl
info@skillnadtillsammans.se

Brev

Tillsammans gör vi skillnad

c/o Lina Sivula

Packhusgatan 13A
21645 Limhamn

AdobeStock_53393717.jpeg