Ideellt engagemang

the-heart-of-1777715.jpg

Genom aktiviteten ideellt engagemang får du som deltagare möjlighet att prova på att ge av din tid för att göra skillnad för andra.

Vi erbjuder dator och utbildning i att använda sociala medier, mejl m.m. till ett begränsat antal deltagare, som vill engagera sig på ett sätt som kräver tekniska hjälpmedel.

Inom aktiviteten Ideellt engagemang kan du engagera dig på flera olika sätt. Utöver engagemang inom djurskyddsverksamhet, som assisterande träningsledare, i produktionen av månadstidningen och som volontär-telefonvän vilket du kan läsa mer om här nedan så kan du engagera dig inom Tillsammans gör vi skillnad. Det kan handla om att utför administrativa sysslor, ha kontakt med deltagare och att använda sociala medier.

Djurskyddsverksamhet

Du kan genomföra intervjuer med personer som är intresserade av att adoptera djur, hjälpa till administrativt, skriva texter eller hjälpa till med sociala medier.

Räddaren i nöden
Många äldre eller människor som drabbats av svår sjukdom kan inte längre ta hand om sitt djur. I sin redan utsatta situation tvingas de dessutom att skiljas för all framtid från sin fyrbenta vän utan möjlighet till att få veta något om hur livskamraten får det i framtiden. Detta är självklart en väldig sorg. Genom aktiviteten Räddaren i nöden kan du bli hjälten för den som måste skiljas från sina fyrbenta familjemedlemmar!

Medan engagerade djurvänner finner nytt hem till djuret bistår du den tidigare matten eller hussen genom att förmedla information och återkoppling till denne om djuret. Bilder och berättelser om djurets vardag och mående gör att den tidigare matten/ hussen får följa den vän man ofrivilligt skiljts från.

Assisterande träningsledare

Lär dig assistera som träningsledare för seniorgrupper. Krafttaget är till för den som vill träna styrketräning utformad för seniorer i grupp för en bättre hälsa med mindre risk för skador

och med möjlighet att få nya kontakter.

 

Du som vill engagera dig ideellt genom att lära dig det du behöver kommer så småningom kunna bli assisterande träningsledare inom Krafttaget. Du kommer vid varje träningspass att få ett moment att jobba med.

Fingerfärdighet

Älskar du att handarbeta eller är du redo för att prova på något nytt?  Fingerfärdighet är en möjlighet för dig som vill handarbeta/pyssla för att hjälpa andra. Kanske vill du sy fina djurbäddar till katt- och hundhem, virka raggsockar som skänks till hemlösa i Malmö, eller göra alster som säljs till förmån för kvinnor och barn i Kongo som överlevt hemska övergrepp.

Tillsammans

Vår tidning Tillsammans har till syfte att inspirera genom berättelser om människor och djur som gör positiv skillnad. I varje nummer bjuds också på användbara tips och råd om t.ex. livsstil, hälsa och praktiska angelägenheter. Läsaren möter också Alvin, en ung, glad kattpojke som utbildas till besökskatt.

 

Du som vill engagera dig ideellt kan hjälpa till i produktionen av tidningen genom att skriva artiklar och krönikor samt på annat sätt bidra till innehållet.

Volontär-telefonvän
Aktiviteten är till för den som vill ha en telefonvän för att utöka sitt kontaktnät eller för den som vill finnas där för en medmänniska. Telefonvänner erbjuder sina deltagare möjligheten att skaffa nya vänner att prata i telefon med och utöka sitt kontaktnät.
Du kan finnas där för samtal för en medmänniska genom att bli volontär-telefonvän.
knitting-4966139.jpg
Intresseanmälan

För att anmäla ditt intresse och engagera dig ideellt så kan du välja någon av nedanstående kontaktvägar.

 

Formulär
Fyll i formuläret på den här sidan.
 

Mejl
info@skillnadtillsammans.se

Brev

Tillsammans gör vi skillnad

c/o Lina Sivula

Packhusgatan 13A
21645 Limhamn