Telefonvänner

phone-4986359.jpg

Vill du ha nya vänner, som delar dina intressen, att prata med i telefon? Visst kan vi alla vilja ha en extra vän så här i karantänstider!

 

Via tjänsten Telefonvänner kan du anmäla intresse för att träffa andra över telefon. Ni kan lära känna varandra och samtala så ofta som ni önskar.

Aktiviteten är för dig som vill ha en telefonvän för att utöka ditt kontaktnät eller för dig som vill finnas där för en medmänniska. Telefonvänner erbjuder dig möjligheten att skaffa nya vänner att prata i telefon med och utöka ditt kontaktnät.

 

Du och din telefonvän kan lära känna varandra och samtala så ofta som ni önskar. För att ge samtalen goda förutsättningar att bli givande kommer du att få berätta lite om dig själv och dina intressen för oss. Baserat på det du berättar kommer du sedan, så långt det är möjligt, att kopplas samman med personer som delar dina intressen och upplevelser, så att ni har gemensamma erfarenheter att bygga på.

När vi har tagit emot din anmälan så kommer vi att ringa upp dig och prata med dig för att lära känna dig och få veta lite mer om dig.

Det finns också några volontär-telefonvänner som är människor som tycker om att prata med andra och finnas för sina medmänniskor. Med start i oktober kommer vi även att utöka telefonvänner med att man kan välja att prata med yngre som engagerar sig i projektet. Vi har upptäckt att detta med att träffas över generationsgränserna är väldigt givande för alla parter.

Bli volontär-telefonvän!

Vill du finnas där för samtal för dina medmänniskor?

 

Många människor i vårt samhälle lider av ofrivillig ensamhet, vi människor har ett behov av gemenskap. När det behovet inte blir uppfyllt så får det allvarliga konsekvenser. Hjärnans larmcentral som heter amygdala aktiveras vilket leder till en stressrespons som
bland annat påverkar hjärta och immunförsvar. Därför omtalas ofrivillig ensamhet idag som en folksjukdom.  


Vi kan göra stor skillnad för våra medmänniskor, deras hälsa och livskvalitet. Du kan bidra med gemenskap för någon annan och minska hans eller hennes upplevelse av ensamhet. Samtidigt får du själv ett meningsfullt utbyte och kanske en vän för livet.

 

Lämna ett meddelande om att du vill bli volontär-telefonvän när du anmäler dig.

woman-3188744.jpg
Intresseanmälan

För att anmäla ditt intresse och engagera dig ideellt så kan du välja någon av nedanstående kontaktvägar.

 

Formulär
Fyll i formuläret på den här sidan.
 

Mejl
info@skillnadtillsammans.se

Brev

Tillsammans gör vi skillnad

c/o Lina Sivula

Packhusgatan 13A

21645 Limhamn